Kauniit kiharat

Kiharat hiukset kuivuvat ja katkeilevat helposti. Hiuslaatu on erilainen, kuin suorat hiukset. Kihara hius on usein karkeampi ja kovempi. Kauniiden kiharoiden salaisuus lähtee siitä, että ne on leikattu oikein. Kiharan hiuksen leikkuu tekniikka ja sen kanssa työskentely vaatii erityistä osaamista.

Kauniit kiharat

Oikeanlainen leikkaus

Kiharat hiukset eivät koskaan ole täysin samanlaiset. Kampaajalla pitääkin olla kokemusta ja tietoa kiharoiden hiusten leikkauksesta, jotta lopputulos on onnistunut. Hiuslaatu vaikuttaa siihen, kannattaako kihara hius leikata märkänä vai kuivana. Haaroittuneet latvat tai vaurioituneet kohdat on helpompi huomata kuivissa hiuksissa ja tämä leikkautapa sopii hyvin niille, jotka pitävät hiuksensa yleensä aina kiharana. Silloin kun hiuksiin halutaan suurempi muutos tai niihin halutaan geometrinen leikkaus, hiukset on parempi leikata märkinä. Energialeikkaus on ekokampaajien tekemä hiusten leikkaus, joka tuo esiin kauniisti kiharat ja saa hiukset asettumaan kauniisti.

Oikeat hoitotuotteet

Rakenteestaan johtuen, kihara hius vaatii sille suunnitellut hoitotuotteet. Koska kihara hius on usein myös suoria hiuksia kuivempi, se vaatii runsaasti kosteutusta. Tärkeimmät tuotteet kiharan hiuksen hoidossa ovat oikeanlainen shampoo. Sen on hyvä olla miedosti puhdistava, jotta lika ja rasva lähtee hiuspohjasta. Tavallista hoitoainetta ei kannata käyttää, sillä se tukkii helposti hiuspohjan ja johtaa sieni-infektioon.

Kiharoille tarkoitettu hoitoaine tai hiusnaamio on tärkeä. On tärkeää, ettei hoitoainetta levitetä liian märkiin hiuksiin, jolloin kosteus ei imeydy niihin kunnolla.

Oikea kuivaustapa

Ei ole aivan sama, miten kuivaat hiukset pesun jälkeen. Kiharalle hiukselle paras kuivaustapa on kietoa ne froteen ja mikrokuidun sekoite turbaaniin noin viideksitoista minuutiksi. Tämän jälkeen niihin kannattaa levittää hiuksia kosteuttava voide. Hiusöljyjä ei suositella kiharoille hiuksille, koska karhea hius ei jaksa imeä kosteutta itseensä vaan öljy jää kalvona hiuksen pintaan.

Kiharan hiuksen harjaaminen

Kosteat hiukset kannattaa kammata leveäpiikkisellä kammalla tai harvalla harjalla silloin, kun ne ovat vielä kosteat. Pahin hiustenhoitomoka, jonka voit tehdä, on harjata kiharat hiukset kuivana. Kuivana harjaaminen tekee niistä pörröiset.

Hyvältä näyttävät kiharat

Jotta kiharat saa näyttämään kauniilta, kannattaa käyttää kiharavoidetta, joka erittelee kiharat. Tuote kannattaa puristella hiuksiin, jotta saat parhaimman lopputuloksen. Jos käytät hiustenkuivaajaa, kannattaa käyttää diffuuseria, jotta kiharat erottuvat toisistaan.

Erilaiset kiharatyypit

Kaikki kiharat hiukset eivät ole samanlaisia. Oikeiden hoitoaineiden ja -tapojen löytäminen edellyttää, että tiedät millainen kiharatyyppi sinulla on. Kiharat voivat olla laineilevat, joissa on vähän rakennetta ja volyymia. ne näyttävät lähes suorilta.

Toinen kiharatyyppi eli kiharat hiukset määritellään usein niin, että niissä on isoja kiharoita, paljon rakennetta ja volyymia.

Kolmas kiharatyyppi on erittäin kihara hiustyyppi. Tätä kutsutaan usein afrokiharaksi. Erittäin kihara hius näyttää helposti pörröiseltä ja ovat usein kuivat.

Hiusten huokoisuus

Tällä viitataan siihen, miten tehokkaasti hiukset imevät kosteutta ja hiustuotteita. Huokoisuus riippuu hiuksen uloimman kerroksen koosta ja rakenteesta. Voimakkaat käsittelyt, kuten kuumakäsittely ja vaalennus tekevät hiuksesta usein huokoisemman, koska nämä käsittelyt vaurioittavat hiuksen pintaa. Toinen tekijä, joka kertoo hiuksen huokoisuudesta on se, miten nopeasti ne kuivuvat. Mitä nopeammin hiukset kuivuvat, sitä huokoisammat ne ovat. Nopea kotitesti, jolla voit testata hiuksesi huokoisuuden, on se, että laitat hiussuortuvan vesilasiin. Korkeahuokoinen hius uppoaa nopeasti lasin pohjalle, matalahuokoinen kelluu veden pinnalla. Tämä testi on suuntaa antava ja luotettavan arvion hiustesi huokoisuudesta saat varmemmin kampaajaltasi.

Korkeahuokoinen hius

Hiusten korkea huokoisuus tarkoittaa sitä, että hiuksen pinnassa on runsaasti aukkoja. Ne imevät helposti kosteutta, mutta eivät pidä sitä tehokkaasti. Korkeahuokoiset hiukset vaativat enemmän kosteutusta. Hiuksiin jätettävät kosteuttavat hoitoaineet ja hoitovoiteet ovat tälle hiustyypille erinomaisia. Jos korkeahuokoisuus johtuu siitä, että hiuksesi ovat vaurioituneet, ne tarvitsevat paljon proteiineja. Säännöllisillä proteiinihoidoilla voidaan korjata hiuksen rakennetta.

Keskihuokoinen hius

Tämän hiustyypin pinta on melko sileä. Niissä on kuitenkin jonkin verran aukkoja, joten ne imevät hyvin kosteutta, mutta pitävät myös hyvin kosteuden hiuksessa. Tämä on ihanteellinen ja suhteellisen helppohoitoinen hiustyyppi.

Matalahuokoinen hius

Kiiltävät ja terveen näköiset hiukset ovat yleensä matalahuokoisia. Ne hylkivät vettä, sillä matalahuokoisen hiuksen pinnassa on hyvin vähän aukkoja. Huono puoli tässä hiustyypissä on se, että se ei ime ravintoaineita ja kosteutta helposti itseensä. Matalahuokoisille, kiharoille hiustyypeille parhaita hoitoaineita ovat sellaiset, jotka sisältävät kevyitä, kosteutta imeviä ainesosia, kuten glyseriiniä. Raskaat tuotteet jäävät hiuksen pintaan ja tekevät niistä likaisen näköiset. Erilaiset lämpöhoidot ovat täydellisiä tälle hiustyypille, sillä lämpö avaa hiuksen rakennetta ja hoitavat aineet pääsevät paremmin imeytymään hiukseen.

Proteiinia kiharoille

Hiukset tarvitsevat uusiutumiseen proteiinia. Erityisesti luonnonkiharat hiukset vaativat sekä hiusta vahvistavia proteiineja että kosteutta. Myös silloin, kun hiukset tuntuvat painavilta, elottomilta ja kiillottomilta, ne tarvitsevat proteiinia. Kuten koko elimistömme, myös hiukset tarvitsevat proteiinia. Hoidon voit tehdä kotoa löytyvistä tuotteista, mutta kannattaa myös hyödyntää kampaajilta saatavia proteiinihoitoja.

Hyödyt

Proteiini hoidosta on useita hyötyjä. Hoito korjaa vahingoittuneita suortuvia ja tekee hiuksista vahvemmat, jolloin ne ovat myös paremmin suojassa tulevilta vaurioilta. Jos haluat kasvattaa hiuksia pidemmiksi ja vahvemmiksi, proteiinihoito auttaa tehokkaasti. Hiuksia ei tarvitse leikata niin usein, koska niihin ei tule kaksihaaraisia tai muita vaurioita niin herkästi. Jos vaalennat hiuksia usein, proteiinihoidolla voit estää ja vähentää hiuksen vaurioitumista kemiallisen käsittelyn jälkeen.

Miten usein proteiinihoitoa?

Kosteuttavia hoitoja voi käyttää jokaisen pesun jälkeen etenkin kiharille hiuksille. Proteiini hoitoa ei tarvitse näin usein. Liian usein toistettuna siitä saattaa olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä. Lisäproteiinia hoidon kautta suositellaankin käytettäväksi enintään kolme kertaa kuukaudessa. Proteiinihoidon jälkeen hiukset tarvitsevat aina syväkosteuttavan hoidon.

Ei vahvoja käsittelyitä

Erityisesti luonnonkihara hius on usein korkeahuokoinen ja tarvitsee paljon kosteuttavia käsittelyitä, liian usein toistuvat voimakkaat kemialliset käsittelyt ovat sille haitallisia. Rankat värikäsittelyt, erityisesti vaalennus, kuivattavat kiharaa hiusta entisestään. Myös föönaus tekee helposti kiharasta hiuksesta pörröisen ja kuivan, joten kiharan hiuksen kannattaa antaa kuivua vapaasti aina kun mahdollista.

Nauti kiharoista

Monet kiharat hiukset omaavat kadehtivat usein suoria hiuksia. Luonnonkiharat hiukset ovat kuitenkin upeat ja niistä kannattaa nauttia. Jos et millään keksi, miten voisin nauttia kiharoistasi, tässä muutama loistava syy!

  1. Luonnonkiharat hiukset erottuvat edukseen joukosta ja näytät persoonalliselta. Hiukset ovat usein kuohkeammat ja niissä on enemmän volyymia kuin suorissa hiuksissa. Kihartamalla ei koskaan voi saada yhtä täydellistä kiharrettua lopputulosta kuin luonnonkiharat.
  2. Hiusten muotoilu oikeilla tuotteilla on helppoa ja nopeaa. Sinun ei tarvitse aamuisin kuluttaa aikaasi suoristamiseen tai kihartamiseen. Suihkun jälkeen saat parhaan lopputuloksen, kun annat niiden kuivua vapaasti.
  3. Pelkkä kosteutus riittää, etkä tarvitse isoa arsenaalia muotoilutuotteita. Hiuksesi suorastaan rakastavat kosteaa ilmaa ja näyttävät luonnostaan kauniilta. Kampauksesi on aina kuohkea ja näyttävä.
  4. Et tarvitse hiuslisäkkeitä. Nutturaan ei tarvitse täytettä tai tupeerausta. Hiukset näyttävät aina paksuilta.
  5. Hiuksia ei tarvitse värjätä usein. Sinun ei tarvitse värjätä hiuksiasi jatkuvasti, koska luonnonkihara hius näyttää kauniilta ja elävältä, vaikka hiusväri olisikin hiukan jo kasvanut ulos
  6. Monet ovat kateellisia hiuksistasi. Vaikka sinä toivot aina välillä suoria hiuksia, sitä useammin muut ovat kateellisia kauniista kiharoistasi ja haluaisivat samanlaiset hiukset kuin sinulla.