Yksinkertaisesti alkuun

Yksinkertaisesti alkuun

Hiustenhoidon tulisi olla helppoa ja hauskaa, eikä sitä kannata ottaa liian vakavasti! Tämän tekstin on tarkoitus auttaa sinua pääsemään alkuun.

1. Ensimmäisessä osiossa perehdytään hiustyyppiisi, eli siihen onko hiuksesi luonnostaan suora vai kihara.
2. Toisessa osiossa kerron hieman hiusten huokoisuudesta ja siitä, miten voit selvittää oman hiuksesi huokoisuuden.

Jokaisesta osiosta löydät suoria linkkejä Curly Girl -tuotteisiin, jotka voisivat sopia sinulle. Muistathan kuitenkin, että jokaisen hiukset ovat uniikit, ja parhaat tavat hoitaa omiasi löydät vain testailemalla.

Virheitäkin sattuu, mutta älä anna sen lannistaa! Joskus tuloksien näkyminen ottaa aikansa, ja joskus saatat haluta suoristaa hiuksesi. Mitä ikinä päätätkin tehdä, niin toivottavasti näillä vinkeillä opit hoitamaan hiuksiasi juuri niiden vaativalla tavalla

Mikä sinun hiustyyppisi on?

Tietämällä oman hiustyyppisi pääset hiustenhoidossa helposti alkuun.

Kuvat hiustyypeistä eriteltyinä tekstillä

Suorat hiukset (hiustyyppi 1)

Suora hius ei muutu kiharaksi, vaikka sitä hoitaisi Curly Girl -metodiin soveltuvilla tuotteilla. Kiharametodin tavoitteena on kuitenkin hiusten kosteuttaminen ja niiden hellävarainen hoito, joten voit huoletta käyttää valikoimamme tuotteita!

Vaihtamalla shampoosi ja hoitoaineesi sulfaatittomiin ja silikonittomiin edistät hiustesi hyvinvointia ja ulkonäköä. Pesun jälkeen voit myös käyttää jätettävää hoitoainetta, mikä pitää hiuksesi kosteutettuina aina seuraavaan pesuun asti.

Voit kuitenkin unohtaa kiharametodissa usein käytetyt termit kuten ploppaus ja diffuusaus, sillä hiuksesi eivät näitä tekniikoita kaipaa.

Jos tykkäät lämpökäsitellä hiuksiasi, ota käyttöön Innersense Hair Love Prep Spray. Suihke antaa täydellisen pohjan muotoilulle ja sisältää lämpösuojan lisäksi myös uv-suojan. Tutustu myös alla oleviin tuotteisiin.

Shampoot

Innersense Pure Harmony Hair Bath -shampoo

Sumilayi Ooh So Soft Curls Shampoo

Hoitoaineet

Innersense Pure Inspiration Daily Conditioner

Sumilayi Ooh So Soft Curls Conditioner

Jätettävät hoitoaineet

Innersense Sweet Spirit Leave-in Conditioner

Shea Moisture Virgin Coconut Leave-in Treatment

Sumilayi Leave-in Conditioner

Laineikkaat hiukset (hiustyyppi 2A-2C)

Curly Girl -metodin avulla saat laineesi säihkymään päivästä toiseen.

Jos olet koko elämäsi hoitanut hiuksiasi kuin ne olisivat suorat, voivat hiuksesi yllättää ja saatat löytää niistä paikoitellen jopa tiukempaa kiharaa. Usein laineikkaat hiukset eivät hyödy vahvan pidon muotoilutuotteista, sillä ne saattavat latistaa hiuksiasi vetäen ne jopa suoraksi.

Suihkutettavan geelin tai suolasuihkeen avulla korostat laineitasi juuri sopivasti. Seuraavan kysymyksen kautta saat lisäinfoa siitä, millaiset tuotteet voisivat sopia juuri sinun hiuksillesi.

Tutustu kuitenkin myös alla listattuihin kevyesti kosteuttaviin tuotteisiin, jotka eivät latista hennoimpiakaan hiuksia.

Shampoot

Jessicurl Gentle Lather Shampoo

Hoitoaine

Jessicurl Aloeba Daily Conditioner

As I Am Detangling Conditioner

Muotoilutuotteet

Cantu Wave Whip Curling Mousse

Sumilayi Frizz Control Curly Gel

Kiharat hiukset (hiustyyppi 3A-3C)

Kuten olet varmasti huomannut, kiharat hiukset ovat usein luonnollisesti kuivahkot ja vaativat paljon kosteutta näyttääkseen parhaalta.

Kuivuutta on voinut lisätä useiden vuosien lämpökäsittelyt ja hiusten värjääminen, mitkä olisikin hyvä poistaa omasta hiustenhoitorutiinista, mikäli mielii saada kiharansa parhaaseen mahdolliseen kuosiin.

Jos et kuitenkaan halua täysin luopua hiusväristäsi tai satunnaisesta suoristamisesta, tutustu näihin tuotteisiin! Olemme koonneet yhdelle sivulle kaiken, mitä tarvitset metodin aloittamiseen. Erilaisilla muotoilutuotteilla voit korostaa kiharoitasi ja viikottain käytettävät hiusnaamiot kosteuttavat janoisia kiharoitasi.

Afro (hiustyyppi 4A-4C)

Tämän hiustyypin kihara on kaikista tiukoin. Hiusten selvittäminen ja hoito vaatii erittäin kosteuttavia tuotteita, sillä hiukset ovat usein luonnostaan hauraat.

Tänne on koottu kaikista kosteuttavimmat ja hoitavimmat tuotteemme. Hiusten muotoiluun kannattaa myös käyttää hoitavia tuotteita, ja niitä voi usein kerrostaa huoletta.

Yöksi kannattaa hiusten ympärille sitoa esimerkiksi suojaava huivi, ettei hankaus tyynyliinaa vasten vahingoita niitä.

Mikä on huokoisuuden merkitys?

Hiustesi huokoisuus kertoo hiustesi tarpeista vielä enemmän kuin hiustyyppisi. Huokoisuus tarkoittaa hiuksen kykyä ottaa vastaan kosteutta ja pidättää sitä.

Helpoin tapa määrittää hiustesi huokoisuus on miettiä, kuinka kauan niillä kestää kastua: korkeahuokoinen hius kastuu nopeammin kuin matalahuokoinen.

Matalahuokoinen eli lo-po (low porosity)

Matalahuokoisen hiuksen kosteuttaminen voi olla hankalaa, mutta kun siinä onnistuu, tulokset pysyvät pitkään.

Hiuksesi voivat kerätä helposti niin kutsuttua “build-uppia” eli käyttämäsi tuotteet kertyvät hiuksen pintaan, sillä ne eivät pääse imeytymään syvemmälle hiukseen. Sinun kannattaa vältellä varsinkin liikaa proteiinia sisältäviä tuotteita, joten kannattaakin tutustua valikomamme proteiinittomiin tuotteisiin.

Kevyet tuotteet eivät kerrostu yhtä helposti ja ainesosista kannattaa etsiä humektantteja eli kosteutta sitovia ainesosia. Olemme koonneet niitä sisältäviä tuotteita tänne.

Kannattaa myös testata tuotteiden imeytymisen tehostamista esimerkiksi saunan lämmössä. Muista kuitenkin suojata hiuksesi kunnolla äläkä sauno liian kuumassa!

Korkeahuokoinen eli hi-po (high porosity)

Korkeahuokoinen hius päästää kosteuden helposti sisäänsä, mutta se myös haihtuu sieltä helposti. Tämän takia korkeahuokoiset hiukset ovat alttiita pörröisyydelle kostealla ilmalla ja kuivuvat helposti kuivalla ilmalla.

Kemiallisesti käsitellyt ja vaurioituneet hiukset ovat usein korkeahuokoiset.

Hiuksesi kaipaavat luultavasti reilun kosteutuksen lisäksi myös proteiinia, ja kosteus on aina lukittava hiukseen! Täältä löydät sinulle sopivia tuotteita.

Keskihuokoinen eli me-po (medium porosity)

Mikäli hiuksesi eivät sovi kumpaankaan ylläolevaan kuvaukseen, saattavat ne olla keskihuokoiset.

Keskihuokoinen hius sietää hyvin erilaista käsittelyä eikä tuotteiden valinta ole yhtä hankalaa kuin matala- tai korkeahuokoisille hiuksille. Muista kuitenkin huolehtia hiustesi hyvinvoinnista säännöllisesti esimerkiksi hiusnaamioiden avulla.

 

Mikäli olet kiinnostunut myös hiustenhoitotuotteidesi eettisyydestä, niin täältä löydät valikoimamme vegaaniset ja eläinkokeettomat tuotteet. Myös hajusteettomia tuotteita on tarjolla!  

 

Jutussa käytety kuvat:

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash
Photo by Anika Huizinga on Unsplash
Photo by Pouriya Kafaei on Unsplash
Photo by Marcelo Rangel on Unsplash